Bulgur hrubý
Detailní popis produktu
Bulgur má v gastronomii široké uplatněný. Nejznámější pokrm z bulguru je v libanonském salátu zvaný tabouli, a dalších zeleninových a masových pokrmech známé jako pilaf, falafel a kibbeh. V české kuchyni se bulgur používá do salátů, nádivek, karbanátků, polévek nebo jako chutná příloha k masu.
Po tepelném zpracování je velmi lehce stravitelný, nenadýmá. Navíc obsahuje vitamin A a minerály.
Návod na přípravu: Propláchněte bulgur ve vodě a vařte v mírně osolené vodě po dobu cca 6 minut. Nechte odstát pod pokličkou dalších cca 10 minut.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota |
1594 / 377 |
kJ / kcal |
Bílkoviny |
11,8 |
g |
Sacharidy |
73,1 |
g |
- z toho cukry |
0,4 |
g |
Tuky |
1,9 |
g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,4 |
g |
Sůl |
0,01 |
g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bulgur |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.