Čočka červená celá, loupaná
Detailní popis produktu
Jedná se o lehce stravitelnou luštěninu, která obsahuje rostlinné bílkoviny, železo, vitamín B6, kyselinu listovou, selen, fosfor a zinek.
Nazýváme ji sice červenou, ale je spíše oranžová, po uvaření se barva mění dokonce až do žluté. Pokud chcete mít čočku do červena, vařte ji s kari nebo kurkumou.
Červenou čočku můžete zařadit do polévek, které se tím hezky zpestří a nabudou na nutričních hodnotách, také se může zařadit do salátů, pomazánek či se podávat jako příloha.
Návod na přípravu: Čočku nenamáčejte, vařte doměkka v nesolené vodě cca 10-15 minut.
O příznivých účincích konzumace červené čočky na zdraví během těhotenství píše Zdravko Pohanka na svém blogu zde: https://www.potravinyarax.cz/zdravkuv-blog/zdrave-a-chutne-stravovani-v-tehotenstvi/
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota |
1353/321 |
kJ / kcal |
Bílkoviny |
23,8 |
g |
Sacharidy |
56,3 |
g |
- z toho cukry |
2,4 |
g |
Tuky |
1,3 |
g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,2 |
g |
Sůl |
0,01 |
g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čočka |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.