Čočka zelená francouzská
Detailní popis produktu
Unikátní je i složení zelené čočky s porovnáním s ostatními odrůdami. Tato čočka spolu s hnědou odrůdou obsahuje vyšší koncentrace vlákniny než jejich příbuzné. Je vhodná pro diabetiky. Obsahuje minerály jako je hořčík, železo a vápník.
Zelená čočka se jako jeden z mála druhů nemusí namáčet a po uvaření neztrácí tvar. Chuťově patří mezi nejlahodnější pro svoji jemnou až zemitě pikantní chuť. Dokáže do sebe nasáknout chutě dresinků, takže je jako stvořená do salátů, zvláště teplých, a spolu s grilovanou zeleninou, ať už kořenovou, jako je třeba pastiňák, či s různými druhy dýní, rajčaty a paprikami připravíte moderní přílohu či samostatné jídlo. Je perfektní přílohou, takže směle nahrazuje rýži i brambory, a dokáže překvapit i samostatně jako hlavní jídlo. Ideální je také do polévek.
Návod na přípravu: Čočku není třeba namáčet. Propláchněte ji ve studené vodě a poté vařte v lehce osolené vodě cca 25 minut, dokud nezměkne.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota |
1596 / 378 |
kJ / kcal |
Bílkoviny |
24,0 |
g |
Sacharidy |
57,0 |
g |
- z toho cukry |
1,3 |
g |
Tuky |
1,3 |
g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,2 |
g |
Sůl |
0,01 |
g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čočka |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.