Čočka žlutá půlená
Detailní popis produktu
Žlutá čočka je po uvaření velmi měkká a krémová. Přidává se do pokrmů s kari a v kombinaci s rýží je hlavní přílohou zeleninových i masitých pokrmů ve většině orientálních kuchyní, především v Indii a na Blízkém východě. Ze žluté čočky připravíte polévky, kaše, ale můžete ji použít i jako zavářku.
Žlutá čočka je lehce stravitelná, proto je to vhodnou luštěninou pro děti, těhotné i kojící ženy.
Návod na přípravu: Čočku propláchneme ve vodě a poté vaříme do měkka cca 12 minut. Pravidelně zkoušejte měkkost, žlutá čočka se totiž snadno rozvaří. Solíme až ke konci vaření.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota |
1454 / 342 |
kJ / kcal |
Bílkoviny |
23 |
g |
Sacharidy |
59 |
g |
- z toho cukry |
4,1 |
g |
Tuky |
0,8 |
g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,1 |
g |
Sůl |
0,01 |
g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čočka |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.