Jáhly
Detailní popis produktu
Jáhly patřily mezi tradiční českou surovinu. Dříve se český stůl bez jáhel neobešel. Hospodyňky z nich pekly jahelníky s tvarohem a ovocem, vařily sladké kaše s medem a ořechy či je mastily slaninou a následně podávaly jako přílohu. Svatby, Velikonoce i Vánoce se nesly v jáhlovém stylu.
Z minerálních látek obsahují např. hořčík, draslík, fosfor, křemík, měď, železo, zinek, vitamin B1 a B2.
Délka vaření je cca 10-15 minut.
O příznivých účincích konzumace jáhel na zdraví během těhotenství píše Zdravko Pohanka na svém blogu zde: https://www.potravinyarax.cz/zdravkuv-blog/zdrave-a-chutne-stravovani-v-tehotenstvi/
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku
Energetická hodnota |
1474 / 348 |
kJ / kcal |
Bílkoviny |
13,0 |
g |
Sacharidy |
71,0 |
g |
- z toho cukry |
0,7 |
g |
Tuky |
3,85 |
g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,2 |
g |
Sůl |
0,02 |
g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jáhly |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
recepty: | http://recepty.foodish.eu/jahly/zapecene-jahly-s-rajcaty-a-mozzarelou |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.