Rýže Arborio, Risotto
Detailní popis produktu
Rýže risotto – ARBORIO je druh krátkozrnné japonské rýže seté (Oryza sativa), která se pěstuje v Itálii. Pojmenována byla podle města Arborio v údolí řeky Pád, kde se hojně pěstuje.
Tento druh rýže je vhodný a přednostně určený pro přípravu tradičního italského rizota, protože uvařená zrna Arborio se dobře pojí s ostatními zrny a má vysokou schopnost vstřebávat chutě. Navíc po uvaření zrna zůstávají pevná na skus, ale přesto získají i jemnou a mazlavou strukturu. Obsahuje amylopektin (druh škrobu).
Náš vyzkoušený recept:
Snadný recept na přípravu lahodné rýže Arborio s anglickou slaninou.
1 l zeleninového vývaru
350 ml bílého vína - nejlépe Rýnský Ryzlink
200 g libové anglické slaniny - nakrájené na kostičky
3 ks pórku - nakrájené na kolečka
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce másla
2 ks nakrájené cibule šalotky
300 g rýže Arborio
100 g nastrouhaného parmazánu
2 špetky soli
Na lžíci oleje orestujte do křupava slaninu. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 lžíce másla, přidejte šalotku a pórek, zvolna restujte 10 minut. Přidejte propláchnutou rýži, zalijte vínem, míchejte. Přibližně po 5 minutách přidejte vývar a rýži za občasného míchání uvařte. Uvařenou rýži podle chuti osolte. Odstavte z ohně, vmíchejte parmazán a slaninu, přikryjte a nechte ještě 5 minut dojít.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota |
1504 / 354 |
kJ / kcal |
Bílkoviny |
6,7 |
g |
Sacharidy |
80,4 |
g |
- z toho cukry |
0,2 |
g |
Tuky |
0,4 |
g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,1 |
g |
Sůl |
0,02 |
g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rýže |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.