Rýže jasmínová
Detailní popis produktu
Jasmínová rýže se nejvíce pěstuje na severu Thajska. Právě díky výjimečným vlastnostem půdy v této oblasti a subtropickému klimatu, dostává jasmínová rýže své charakteristické aroma. Oblibu si ale našla po celém světě a pěstuje se také v Kambodži nebo Vietnamu.
Díky své lepivé konzistenci je jasmínová rýže ideální pro konzumaci hůlkami, přípravu nejrůznějších pilafů, nákypů, salátů, sladkých dezertů či jako přílohu. Její chuť je velmi charakteristická, ale jemná, takže nepřebíjí chuť ostatních ingrediencí.
Vyzkoušený recept:
Lehká polévka s kuřecím masem a jasmínovou rýží.
Na polévku budete potřebovat:
250g kuřecích prsou (může být i s kostí)
100g jasmínové rýže
2 mrkve
1 celer
2 cibule
Petržel
Citrónová šťáva
1 vejce
6 kuliček černého pepře
Sůl
Příprava
Maso omyjeme a vložíme do studené vody. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, celer, rozpůlené cibule a kuličky pepře. Vše přivedeme k varu, sejmeme pěnu a na mírném ohni vaříme 15 minut. Po uvaření vyndáme maso a všechnu zeleninu a scedíme čistý vývar. Přidáme do vývaru rýži a vaříme do měkka. Maso nakrájíme na menší kousky a přidáme do vývaru s rýží. V misce rozšleháme vajíčko s citrónovou šťávou a vlijeme do horké, nikoli vařící polévky. Vše promícháme. Dozdobíme petrželkou a můžeme podávat.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota |
1478 / 353 |
KJ / kcal |
Tuky |
0,7 |
g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
0,2 |
g |
Sacharidy |
78,9 |
g |
- z toho cukry |
0,2 |
g |
Bílkoviny |
6,7 |
g |
Sůl |
0,02 |
g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rýže |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.