Pohankové vločky, instantní
Detailní popis produktu
Instantní pohankové vločky můžete použít jako základ chutných slaných polévek, do nákypů, omáček či dietních placek.
Pohanka se řadí mezi tzv. pseudoobiloviny. Pochází ze střední Asie, odkud se postupně šířila do Japonska, Evropy a také do Severní Ameriky. V České republice se pohanka pěstovala již od 12. století a v 16. století patřila mezi nejoblíbenější potraviny. Postupem času její obliba klesla a pěstování také ustoupilo.
Obsahují zinek, měď, selen, mangan a další stopové prvky. Z vitaminů jsou v plodech pohanky zastoupeny především vitaminy B1 (thiamin), B2 (riboflavin), niacin, E a C. Velmi důležitým vitamínem v pohance je cholin.
Způsob přípravy: vločky zalijte vroucí vodou nebo mlékem v poměru 1:2 a nechte pod pokličkou odstát 5-7 minut. Můžete dochutit cukrem nebo jiným sladidlem, skořící, máslem nebo přidat sušené ovoce.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu)
Energetická hodnota |
1530 / 366 |
kJ / kcal |
Bílkoviny |
12,0 |
g |
Sacharidy |
71,0 |
g |
- z toho cukry |
2,0 |
g |
Tuky |
3,0 |
g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
1,0 |
g |
Sůl |
0,003 |
g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vločky |
---|---|
Záruka: | 0,75 roku |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.